Uurwerktechniek MATTHÉ PETERSEN is opgericht in 1972

 

aan het werk

In 1972 bestond de "Vestigingswet Bedrijven 1954" nog en moest de ondernemer voldoen aan de eisen van vakbekwaamheid.

Mijn diploma uurwerkhersteller heb ik behaald aan de toenmalige Christiaan Huijgensschool in Rotterdam. Een diploma handgraveren en een diploma juwelier heb ik daana nog bijgehaald aan de Vakschool in Schoonhoven.

In 1980 is het bedrijf in afgeslankte vorm overgeplaatst naar Hilvarenbeek en heb ik me gespecialiseerd in het uitsluitend nog repareren van uurwerken, voornamelijk horloges.

In 1983 kreeg ik mijn aanstelling als full time docent uurwerktechniek aan de opleiding uurwerktechniek in Rotterdam. Naast praktijk- en theorielessen op het gebied van uurwerken doceerde ik ook het vak Vaktheorie Sieraden en Edelsteenkunde. Het opleiden van nieuwe vakgenoten heb ik 18 jaar met plezier gedaan waarvan de laatste anderhalf jaar als docent aan de Vakschool in schoonhoven.

Vanaf februari 2001 heb ik me weer toegelegd op het repareren en restauren van uurwerken in mijn atelier in Hilvarenbeek.

 

Diploma's en certificaten

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak heb ik na het behalen van de diploma's steeds cursussen gevolgd op zowel het gebied van de uurwerktechniek als ook in de didactiek vanwege mijn onderwijsactiviteiten en tevens op het gebied van de informatica en electronica. Voor deze nascholingscursussen zijn vaak certificaten afgegeven.

logo NJU

Het bedrijf is aangesloten bij de NJU. De NJU is de brancheorganisatie voor juweliers en uurwerkherstellers. De NJU is onderdeel van de Fedratie Goud en Zilver.

WSEP

Het bedrijf is aangesloten bij de WSEP. De WSEP bestaat uit een groep van ca. 300 uurwerkherstellers die uurwerkonderdelen uitwisselen die in de handel niet (meer) verkrijgbaar zijn. Hierdoor kan uw horloge (of klok) vaak toch nog gerepareerd worden. Op www.uurwerkherstellers.nl vindt u een lijst met aangesloten uurwerkherstellers bij u in de buurt.